KAROLIDI1 150x150 1 thumbДнес училище „Михаил Каролиди” отбелязва патронния си празник, въпреки необичайната ситуация, в която се намираме. Училището има 117-годишна история, която са написали хилядите ученици и многото учители, преминали през него.
 
 В поздравителното си слово директорът Петър Николов отбеляза: „Нашето училище е училището, което пренася от поколение на поколение духа на българската идентичност и любов към знанието. Всеки празник е вълнуващо събитие. Той обединява начало, минало, настояще и мечтите за бъдещето. Заедно с любовта на основателите, вдъхновението и вярата на сегашните учители и ученици НУ „Михаил Каролиди” се превърна в храм на духовността. Нашите възпитаници защитават доброто му име в различни области.
 
 Уважаеми колеги, благодаря Ви за професионалната всеотдайност и мъдрост. Бъдете все така амбициозни, мотивирани и взискателни в стремежа си да подготвите своите ученици, защото съграденото с любов е вечно. А наградата за Вашия труд са успехите на Вашите ученици.
 
Драги ученици, бъдете силни и смели. Вярвайте в мечтите си и останете верни на девиза на нашето училище: „Учим се днес, за да успеем утре”.
Патронният празник бе предшестван от патриотични инициативи – тържествен час на класа, конкурс за най-добри съчинения и рисунки на тема „Моето училище ”.
 
 
 

Нашият отбор

» Ретро мюзик • Огнено шоу • Татуси «