Национална седмица на четенето

sedmica na chetene11От 9 до 13 декември 2019 г. за пореден път учениците от НУ „Михаил Каролиди“, гр. Пещера взеха активно участие в националната седмица на четенето, която се организира от министерството на образованието и науката и е част от изпълнението на националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността.

Бяха организирани се различни мероприятия, като: посещение на изложба в художествена галерия „Веселин Стайков“ и посещение на библиотеката в читалище „Развитие“, гр. Пещера.
Учениците от първите класове посетиха детския театър ,,Голямата коледа на малкия Франклин".
На децата от подготвителната група в НУ„Михаил Каролиди“ беше представена драматизация на приказка от учениците от 4 б клас на училището ни.
Ученици от различни класове си размениха любими книги, четоха коледни приказки и изработиха различни илюстрации и табла.

Предназначението на всички дейности извършени в НУ „Михаил Каролиди“ гр. Пещера е да провокират интереса на учениците към четенето и българския език, като едновременно с това насърчат любопитството им и стремежа им към придобиване на нови знания.
sedmica na chetene2

Нашият отбор

» Ретро мюзик • Татуси «